Δεν είμαστε οπαδοί της δραχμής, δήλωσε ο Κ.Λαπαβίτσας

Την ανάγκη του εθνικού νομίσματος για να πάει η χώρα μπροστά επισήμανε ο υποψήφιος Βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα Κώστα Λαπαβίτσας τονίζοντας ότι «εμείς δεν είμαστε δραχμιστές, δεν είμαστε οπαδοί της δραχμής, εμείς θέλουμε πρόγραμμα ανασυγκρότησης και αναγέννησης της χώρας». Εκτίμησε δε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο είμαστε μέσα στην ΟΝΕ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 πρόσθεσε πως «η μετάβαση είναι μία δύσκολη διαδικασία και μπορούμε να τη συζητήσουμε, αλλά το ότι θα ήμασταν καλύτερα, αν είχαμε εθνικό νόμισμα παρά να είμαστε μέσα σε αυτόν τον μηχανισμό, αυτό είναι λυμένο, τελειωμένο ζήτημα».

Για το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ σημείωσε πως δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν ο μόνος από τους αρχηγούς που έθετε ζητήματα, τα οποία «θα μπορούσαν να συζητηθούν και να προκαλέσουν διαμάχη έντονη, επί της ουσίας».

«Οι συζητήσεις αυτές στην Ελλάδα γίνονται με τρόπο πάρα πολύ ξύλινο, είναι όλα στημένα πολύ προσεκτικά, στην ουσία αποφεύγεται η συζήτηση» υπογράμμισε.