Προανήγγειλε κίνηση με Βαρουφάκη και Μελανσόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ακόμη μία φορά η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις της λίγες ώρες μετά το πέρας της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η υποψήφια με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να συνυπογράψει από κοινού με τον πρώην Yπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ζαν Λικ Μελανσόν μία ευρωπαϊκή διακήρυξη με στόχο, όπως είπε, να δημιουργηθεί κάτι πιο… «διευρυμένο».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως το κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές είναι μια «ψευδεπίγραφη ταμπέλα». Την ίδια ώρα, επιτέθηκε εκ νέου στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως πρόδωσε τον λαό και επιπλέον ότι δεν επέδειξε συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις του. Παράλληλα, τόνισε ότι οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσαν μια τραυματική εμπειρία που, όπως υπογράμμισε, «ενέχει προδοσία απέναντι σε όσους μας πίστεψαν».

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την έκπληξη της για τα ψηφοδέλτια που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την τοποθέτηση του κ. Φλαμπουράρη ως πρώτου στο ψηφοδέλτιο της Α΄Αθηνών, για τον οποίο είπε ότι δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό. Επίσης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση ως πρώτου στην Β’ Αθηνών του κ. Τσακαλώτου, για την σειρά του κ. Μάρδα στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι δοτός υπουργός και πρώην ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την παρουσία του κ. Δραγασάκη στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ερωτηθείσα για το αν το παράκανε με την τυπολατρεία της, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως ότι έλεγε στο παρελθόν, ακριβώς τα ίδια έλεγε και στο διάστημα που ήταν Πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε πως η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι τυπολατρεία. «Όσοι νόμιζαν ότι δεν θα ήμουν συνεπής στις θέσεις μου, δεν υπολόγισαν σωστά» σημείωσε με νόημα. Κληθείς να σχολιάσει με το πώς αισθάνεται που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι θεωρεί τιμή της να την εχθρεύονται για όσα με συνέπεια πράττει και υποστηρίζει.

Σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ, η κ. Κωνσταντοπούλου το χαρακτήρισε απογοητευτικό καθώς, όπως τόνισε, η διαδικασία που ακολουθείται είναι πλέον ξεπερασμένη.