Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Κορυδαλλό

Αντιφασιστική συγκέντρωση, το πρωί, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν σήμερα η ΑΔΕΔΥ,ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κίνηση Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ο δήμος Κορυδαλλού και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η ΚΕΕΡΦΑ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΑΔΕΔΥ παρουσίασε κατάλογο είκοσι καταδικαστικών αποφάσεων για ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Την Παρασκευή 11/09, στον Πειραιά, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα ενώ διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις ζητούν να ματαιωθεί για την ίδια ημέρα η προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή επανέναρξη της δίκης, αναφέρει ότι «η μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα 08/09 στις 8 πμ έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού μπορεί να θυμίσει σε όλους ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα να τσακίσει και τη ρατσιστική τους προπαγάνδα ενάντια στους μετανάστες και τους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες που προσπαθώντας να ξεφύγουν από το θάνατο φτάνουν στην Ελλάδα».

Στην περιοχή του Κορυδαλλού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την αστυνομία προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των μαρτύρων και των κατηγορουμένων στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.