Λαπαβίτσας: Καμία διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, θα δούμε «τερατογενέσεις» μετεκλογικά

«Όποιος βρει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να το πει και σε εμένα» τόνισε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής του, οικονομολόγος και νυν υποψήφιος με την Λαϊκή Ενότητα Κώστας Λαπαβίτσας. Αυτή ήταν η απάντησή του σε ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε εκπομπή της ΕΡΤ για το αν στις 21 Σεπτεμβρίου θα ήθελε να δει την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ να νικά στις εκλογές.

«Δεν υπάρχει διαφορά και περιμένω να δω τερατογενέσεις μετά τις εκλογές», είπε, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαπαβίτσας αναφέρθηκε και στα περί επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πολιτική και λαϊκή βούληση αλλά και τεχνική προετοιμασία για κάτι τέτοιο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαπαβίτσας επανέλαβε πως το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο για τη Λαϊκή Ενότητα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ριζοσπαστική αλλαγή εντός του πλαισίου της νομισματικής ένωσης δεν γίνεται. Όπως είπε, το κόμμα του έχει πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης και ξέρει πως μόνο με εθνικό νόμισμα μπορεί να γίνει.

Αναφερόμενος με περισσότερες λεπτομέρειες στο ζήτημα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα ο κ. Λαπαβίτσας είπε πως η διοικητική αλλαγή του νομίσματος θα γίνει ένα προς ένα, σημειώνοντας πως πρόκειται για δικαίωμα του κυρίαρχου κράτους και ότι απλά, «αυτό που λέγαμε ευρώ, θα το λέμε δραχμή». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, στην συνέχεια το εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί, στο πλαίσιο της διαδικασίας προσαρμογής.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι σε περίπτωση που η Λαϊκή Ενότητα κυβερνούσε την χώρα, η αλλαγή αυτή (από ευρώ σε δραχμή) θα μπορούσε να γίνει μέσα σε ένα μόνο σαββατοκύριακο, αλλά η σταθεροποίηση θα έπαιρνε μήνες.