Δ. Κουτσούμπας: Μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τα μνημόνια

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σήμερα στον λαό της Βοιωτίας και όλης της Ελλάδας, που τα έχει δοκιμάσει και τα έχει δει σχεδόν όλα, τονίζοντας ότι με την ισχυροποίησή του παντού μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό, να ανοίξουμε τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τις αντιλαϊκές συμφωνίες-μνημόνια, και την απαλλαγή από τους πραγματικούς υπεύθυνους που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και οι ενώσεις του» επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του το πρωί της Κυριακής στο συνεδριακό κέντρο Κρύας, στη Λιβαδειά.

Ανέφερε ότι ο λαός έχει δοκιμάσει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, «και όσους έμειναν στην κυβερνητική πλειοψηφία υπό τον Τσίπρα και όσους που μέχρι να προκηρυχτούν οι εκλογές και να τους πουν ότι δεν θα είναι σε εκλόγιμες θέσεις, όπως οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Ήσυχος και εδώ στη Βοιωτία οι δύο βουλευτές του, στήριζαν την κυβέρνηση».

Επέρριψε τεράστιες ευθύνες για το μεταναστευτικό στις επιλογές των άλλων κομμάτων και υπογράμμισε ότι «λύση δεν υπάρχει χωρίς σύγκρουση με τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., με την ίδια την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, το σύστημα, που είναι η μήτρα που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους, επομένως και μαζικά κύματα προσφύγων και μεταναστών».

Παράλληλα, κατήγγειλε τη «δημαγωγία της φασιστικής Χρυσής Αυγής που χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως αφορμή προς άγραν λαϊκών ψήφων». «Ας απευθυνθεί καλύτερα στους φίλους της τους εφοπλιστές, που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αλλοδαπούς ναυτεργάτες, μέσα από δουλεμπορικά γραφεία και κυκλώματα, για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών» είπε.

«Οι φασίστες της Χ.Α. στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα βάσανα και τις έγνοιες του λαού. Προτείνουν να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική, δηλαδή εγκληματική, η στρατιωτική πολιτική της Ε.Ε., δηλαδή μέσω των στρατιωτικών εμπλοκών και επεμβάσεων να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες για να ζητάνε να τους αφήνουμε να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, της Μεσογείου» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις άμεσες απαιτήσεις του ΚΚΕ επί του ζητήματος αυτού, προτείνοντας άμεση διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης, εξασφάλιση κάθε ασφαλούς μέσου για αξιοπρεπή και υγιεινή διαμονή και διατροφή μέχρι την αναχώρηση των προσφύγων για τις χώρες προορισμού τους, έκτακτη χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε., κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και απεμπλοκή της χώρας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Τονίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει εναλλακτικό σχέδιο που ξεκινά από το σήμερα και αποτελεί τη μόνη πραγματική διέξοδο για τον λαό, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να μην επιστρέψει στα δοκιμασμένα κόμματα του κατεστημένου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί σε ίδιας κοπής κόμματα, όπως το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, να μην εγκλωβιστεί σε αναχώματα όπως το κόμμα Λαφαζάνη, ούτε και να ενισχύσει κόμματα σαλτιμπάγκων και πολύ περισσότερο φασιστικές-ναζιστικές εγκληματικές δυνάμεις.