Την ανησυχία της για την ελληνική κρίση εξέφραζε μέσω email η Χ. Κλίντον

Το ελληνικό ζήτημα και ειδικότερα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα τεθεί επί τάπητος στην ημερήσια διάταξη των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G20, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Σε δημοσίευμά του το CNBC επισημαίνει ότι οι απόψεις για τη διευθέτηση του χρέους είναι διαφορετικές και τελικά οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι καταλυτικές για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, την ώρα που η Γερμανία εμφανίζεται να μην αποδέχεται το κούρεμα και αντί αυτού προτείνει μόνο την παράταση της διάρκειας των δανείων της Ελλάδας, οι ελληνικές αρχές ζητούν παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στα επιτόκια δανεισμού.

Επίσης στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο σημείωμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο προειδοποιούσε για τις οικονομικές πιέσεις που θα ασκούνταν στη ζώνη του ευρώ, αν το τελευταίο σχέδιο διάσωσης δεν εφαρμοσθεί εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας ή της μεταρρυθμιστικής κόπωσης. Μάλιστα επικαλούμενο ηλεκτρονικό μήνυμα στον λογαριασμό της Χίλαρι Κλίντον, τον καιρό που η ίδια ήταν επικεφαλής του State Department, το CNBC αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.

Από το e-mail προκύπτει πως συνεργάτες της κ. Κλίντον ανησυχούσαν για την ελληνική κρίση, τις επιπτώσεις της στην Ευρωζώνη και τις πιθανές επιπλοκές που θα μπορούσε να έχει στις ευρωατλαντικές σχέσεις.