Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει "Σχέδιο Σόιμπλε"

Η Λαϊκή Ενότητα έχει τη μοναδική αντιπολιτευτική πρόταση, η οποία ταυτόχρονα είναι πρόταση εξουσίας, τόνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Κώστα Εφήμερο και στον Γεράσιμο Λιβιτσάνο, στο ThePressProject, το βράδυ της Τετάρτης

«Εμείς δεν είμαστε το κόμμα της δραχμής, είμαστε το κόμμα του αντιμνημονιακού προγράμματος που θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας», σημείωσε o οικονομολόγος, υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα. “Το ευρώ πνίγει την Ελλάδα” υπογράμμισε.

Θα κάνουμε παύση πληρωμών και θα ζητήσουμε διαγραφή του χρέους, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την ΕΕ. «Μπορούν να υπάρξουν απαντήσεις σοβαρές που θα πατούν στις γεωπολιτικές συνθήκες», τόνισε. Το τελευταίο που θέλει η Ευρώπη είναι να δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας στη Μεσόγειο, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει Σχέδιο Σόιμπλε. «Την πρόταση Σόιμπλε τη διαβάσαμε. Το ένα σκέλος προβλέπει μνημόνιο και ιδιωτικοποιήσεις. Το δεύτερο μιλάει για πενταετές πάγωμα. Εμείς λέμε άλλα».

Ως προς το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας, εξήγησε ότι αν βρισκόταν στη θέση των διαπραγματευτών, θα είχε ετοιμάσει εναλλακτικά σχέδια και δεν θα είχε το φετίχ του ευρώ.

«Δεν μπορείς να αδιαφορείς και όταν διαπιστώσεις ότι πηγαίνεις για τον τοίχο να πεις σώσε με», εξήγησε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν θα κάνει πίσω στο μέτωπο της ΕΕ. «Μέσα στη νομισματική ένωση δεν μπορεί να μείνει η Ελλάδα. Είναι καταστροφή για τη χώρα το ευρώ. Δεν μπορείς να λες αυτό που έλεγαν οι άλλοι. Θα μείνουμε και θα το αλλάξουμε το κλαμπ του ευρώ», υπογράμμισε.