ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης μέρας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης - Παρέμβαση των «53»

Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, με τοποθετήσεις από δεκάδες στελέχη, μέλη της ΚΕ, της ΚΟ και των Νομαρχιακών Επιτροπών. Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί.

Των δεκάδων τοποθετήσεων, ξεχωρίζει αυτή του Πάνου Λάμπρου, ως εκπροσώπου της κίνησης των 53, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει δέσμευση ότι το συνέδριο «αναστοχασμού και αποκατάστασης της πληγωμένης πολιτικής μας αξιοπρέπειας» θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο κ. Λάμπρου, μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο,  εκφράζοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τις θέσεις των μελών της κίνησης των “53+” που παραμένουν, είπε ότι «αυτό το κόμμα το αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να το αγαπάμε», για να προσθέσει ότι «δεν θέλουμε ως 53+ να δυσκολέψουμε την κοινή προσπάθεια όμως πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε τέσσερα σημεία και ειδικότερα ότι: α) δεν πρόκειται να συναινέσουν σε καμία περίπτωση σε πιθανές μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες με τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού β) δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα που θα απουσιάζει το σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο. γ) δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που θα προσβάλλουν το ήθος της αριστεράς δ) δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στην «απαξία» του κόμματος και της συλλογικής λειτουργίας.