Λαϊκή Ενότητα: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «χύνουν κροκοδείλια» δάκρυα για την φορολόγηση στην Παιδεία

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Ενότητα» καταδικάζει την αύξηση της φορολόγησης στην Παιδεία και κατηγορεί τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χύνουν κροκοδείλια» προεκλογικά δάκρυα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για την φορολόγηση στην Παιδεία:

«Κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής, Νέα Δημοκρατία και ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδιπλωθούν προεκλογικά από τον εξοντωτικό φόρο που μαζί επέβαλαν σε φροντιστήρια, ΚΕΚ, ΙΕΚ και άλλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, επιβαρύνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η Νέα Δημοκρατία χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα φροντιστήρια που κινδυνεύουν άμεσα να βάλουν λουκέτο και τις οικογένειες που καλούνται να πληρώσουν τον εξοντωτικό ΦΠΑ του 23%. Αυτό που προτείνει όμως, συνεπής στη μνημονιακή πολιτική της, είναι να καλυφθεί η άρση του ΦΠΑ με νέα “ισοδύναμα” μέτρα, που θα περιορίσουν περαιτέρω τις δημόσιες δαπάνες. Κάτι που θα σημάνει, αναπόφευκτα, νέα μέτρα καταβαράθρωσης του δημόσιου σχολείου, σε βάρος των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι υποχρεωμένη να κινηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μια και έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει πλήρως το μνημόνιο που υπέγραψε. Απομένει να δούμε μόνο τι είδους “ισοδύναμα” θα επινοήσουν αν, τελικά, προχωρήσουν στο προεκλογικό (ίσως μόνο προεκλογικό) πάγωμα του ΦΠΑ.

Απαίτηση των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών είναι η πλήρης κατάργηση του εξοντωτικού αυτού μέτρου, χωρίς “ισοδύναμα” που θα τους πάρουν από τη μία τσέπη αυτά που τους δίνουν προσωρινά από την άλλη. Επιπλέον, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, επείγει η κάλυψη των άνω των είκοσι χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία. Αυτό θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, και την ομαλή λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα λύκεια, προς όφελος των μαθητών και προς ελάφρυνση των βαρών που επωμίζονται οι γονείς τους».