Ν. Δένδιας: Δεν αποκλείεται καμία μετεκλογική συνεργασία

Θετικός σε μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ, χωρίς να αποκλείει ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, εφόσον οδηγηθούμε σε εκλογές και δεν προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, θα το καθορίσει με την ψήφο του το εκλογικό σώμα.

«Η ΝΔ πρέπει να κάνει το καλύτερο που μπορεί και βάσει των προγραμμάτων των κομμάτων να κυβερνηθεί ο τόπος», ανέφερε ο πρώην υπουργός και επισήμανε την αναγκαιότητα να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, έχοντας ως βάση τους βουλευτές που υπερψήφισαν το τρίτο δανειακό πρόγραμμα.

«Αναγκαιότητα είναι να έχουμε κυβέρνηση, το να πάμε σε εκλογές επιβλήθηκε από την τακτική που η πλειοψηφούσα ομάδα του πρώην ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή», σημείωσε ο κ. Δένδιας και εκτίμησε ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες γίνεται για λόγους τακτικής εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα. «Πάμε σε εκλογές για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εσωκομματικά του προβλήματα και επειδή έτσι ο Τσίπρας νομίζει ότι θα είναι ξανά κυρίαρχος», υποστήριξε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά στο εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός εκ μέρους του κόμματός του στην κατάρτιση του εκλογικού προγράμματος, καθώς υπάρχουν πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές αναγνωρίζοντας παράλληλα τα λάθη της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Μάλιστα υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι «τον Ιανουάριο η ΝΔ αντιπαρατέθηκε με τις ψευδείς υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η σκληρή πραγματικότητα συγκρίθηκε με το ψεύδος» και εμφανίστηκε συγκρατημένος σε ενδεχόμενες φοροελαφρύνσεις που θα μπορέσει να δώσει η ΝΔ σε περίπτωση εκλογικής της νίκης, ζητώντας πρωτίστως την κοστολόγηση της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημά του να κατατεθούν τα κείμενα του μνημονίου, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι τα κείμενα ποτέ δεν επέστρεψαν πίσω και να δοθούν στη δημοσιότητα για να διαπιστωθούν οι όροι του νέου μνημονίου.