Αποφυλακίστηκαν ο Βουλευτής της Χ.Α. Ν. Κούζηλος και ο «πυρηνάρχης» Νίκαιας Γ. Πατέλης

Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, ο οποίος βαρύνεται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στην πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.  Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον και ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης, με άλλο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Εφετών, ο οποίος εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση αλλά και στην υπόθεση δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το υπ’ αριθμόν 1338/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, το οποίο εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, διατάχθηκε η αποφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής παράδοσης του διαβατηρίου του, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα και της μη συμμετοχής σε κάθε είδους εκδήλωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής, εντός και εκτός των γραφείων αυτής, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με εξαίρεση την είσοδο και την παραμονή στο Κοινοβούλιο για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Αποφυλακίστηκε, όμως, και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, για τον οποίο το δικαστικό συμβούλιο με το υπ’ αριθμόν 1330/2015 βούλευμα αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που δηλώνει μόνιμη κατοικία, της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του, της μη απομάκρυνησής του από τον νόμο Αττικής και της μη χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Κορυδαλλού από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται μόνο ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος, ενώ είχε αποφυλακιστεί, οδηγήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα πίσω στη φυλακή, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Τέλος σημειώνεται ότι η δίκη για την υπόθεση που διεξάγεται στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού έχει διακοπεί λόγω θέρους και θα συνεχιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου.