Παραιτείται ο Κορωνάκης από Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε σήμερα ο Τάσος Κορωνάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κορωνάκης σύμφωνα με πληροφορίες των nea.gr εξέφρασε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τη διαφωνία του για τη γραμμή με την οποία κινείται το κόμμα. Υποστήριξε ότι η απόφαση για εκλογές χωρίς καμία ουσιαστική εσωκομματική διαδικασία αγνόησε την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στερώντας τη δυνατότητα για στοιχειώδη συζήτηση στις οργανώσεις.

Ανέφερε επίσης ότι εκτός από την ηγεσία, σημαντική ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις φέρουν και οι δυνάμεις της Αριστερής Πλατφόρμας, οριστικοποιώντας τη διάσπαση. Παράλληλα δήλωσε ότι παραμένει στο κόμμα, προσδοκώντας στις συλλογικές εκείνες διαδικασίες που θα μπορέσουν δημοκρατικά να επανακαθορίσουν την πορεία μας και απηύθυνε έκκληση σε όλους να υπερασπιστούν το αριστερό ήθος και τη συντροφικότητα.

Στη σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγο, πέραν των μελών του οργάνου, συμμετέχουν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου συζητούνται τα βήματα προς τις εκλογές, αναμένεται να οριστούν οι τρεις επιτροπές (εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας), των οποίων τη συγκρότηση είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Παρασκευή. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες.