Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα πάει διαλυμένη σε εκλογές

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές διαλυμένη καθώς η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές φυλακές και άδεια ταμεία εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους επέκρινε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την χθεσινή του απόφαση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορούσε να κυβερνήσει από τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδιναν την ανοχή τους. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη οι εκλογές θα έπρεπε να διεξαχθούν με έναν νέο εκλογικό νομό, με μικρότερες περιφέρειες και χωρίς το μπόνους το 50 εδρών.

«Εκλογές το συντομότερο δυνατόν αλλά με σεβασμό στο Σύνταγμα» σημείωσε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης ενώ κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα τι προτίθεται να κάνει το Ποτάμι τη διερευνητική εντολή τόνισε ότι το Σύνταγμα είναι σεβαστό και θα πρέπει όταν παίρνει ένα κόμμα εντολή να προσπαθήσει να την εξαντλήσει.

Σε ό,τι αφορά το Ποτάμι ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι θα γίνει εκφραστής της σιωπηλής Ελλάδας που δεν θέλει να βλέπει να κυβερνιέται από άεργους ή συγγενείς και φίλους πολιτικών αρχηγών και τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας λέγοντας ότι η χώρα έχει τόσο μεγάλα προβλήματα που δεν αντέχει ένα μόνο κόμμα.

«Ο λαός έχει καταλάβει ότι τα ψέματα και οι υποσχέσεις που ειπώθηκαν το τελευταίο διάστημα είναι πολλά» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι το Ποτάμι να καθορίσει την επόμενη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση λογικής με ευρωπαϊκό προσανατολισμό με ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν. Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε καμία διάθεση να λύσει κανένα πρόβλημα. Η διάθεσή της ήταν να περνάει ο χρόνος να διορίζει παιδιά και να λύνει η κοινωνία τα προβλήματα. Αυτό δεν είναι πολιτική».