Στα σκαριά η τριμερής με τα τουρκικά μαχητικά να φθάνουν στη... Μύκονο

Τ ου Άγγελου Αλ. Αθανασόπουλου

Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ ανησυχούν για τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες αναμένονται στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ και της Κύπρου, Άβιγκντορ Λίμπερμαν και Ιωάννης Κασουλίδης, προκειμένου να συζητήσουν τη διεξαγωγή της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ.Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση την οποία είχαν την Τετάρτη στην ελληνική πρωτεύουσα οι Γενικοί Γραμματείς των τριών υπουργείων Εξωτερικών πρέσβεις κκ.Αναστάσιος Μητσιάλης (Ελλάδα), Αλέξανδρος Ζήνων (Κύπρος) και Νισίμ μπεν Σιτρίτ(Ισραήλ).
Οι τρεις Γενικοί Γραμματείς είχαν και συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος και προανήγγειλε την υπουργική σύνοδο. Στο Κοινό Ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση των τριών διπλωματών επισημαίνεται ότι οι τριμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις έχουν σκοπό την εμπέδωση της «περιφερειακής ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας». Η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας με έμφαση στον τομέα της ενέργειας συνιστά επίσης στόχο.
Παράλληλα, «οι τρεις πλευρές συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις παράνομες πράξεις και προκλητικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, καθώς και για την εξάπλωση της τρομοκρατίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».
Τουρκικά μαχητικά έφθασαν στη… Μύκονο!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=650160