Ενημέρωση σε μέλη του Κογκρέσου για τη συμφωνία Αθήνας - δανειστών

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου, ενημέρωσε μέλη του Κογκρέσου, σε ειδική συνάντηση, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρήστος Παναγόπουλος.

Η συνάντηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ομάδα Φιλίας ΗΠΑ-Ελλάδος (Hellenic Caucus) παρουσία, μεταξύ άλλων, των δύο συμπροέδρων της, δηλ. των βουλευτών Γκας Μπιλιράκη και Καρολάιν Μαλόνεϊ.

Ο κ. Παναγόπουλος ειδικότερα αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπιση της κρίσης, την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης και την επίτευξη ευημερίας για το σύνολο του ελληνικού λαού.

Ιδιαίτερο υπήρξε το ενδιαφέρον μελών του Κογκρέσου αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την αναμόρφωση του δημόσιου χρέους, αλλά και την πορεία υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα εκφράσθηκε και η πρόθεσή τους να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την ενδεχόμενη προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αναδείχθηκε, επίσης, η ιδιαίτερη σημασία του γεωπολιτικού ρόλου που έχει για τις ΗΠΑ η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και της ανατολικής Μεσογείου, τόσο στο πλαίσιο της εξαίρετης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών όσο και σε συνδυασμό με τους παραδοσιακούς δεσμούς που διατηρεί η Αθήνα με χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής αλλά και της Ευρασίας.