Πραξικόπημα χαρακτήρισε το «μυστικό plan B» ο Ν.Φίλης

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ως πραξικόπημα  το «μυστικό plan B» και αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπα ότι «αν ίσχυαν αυτά που λέει θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο».

«Η συζήτηση για το πως θα προχωρήσει η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα υποσύνολο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Φίλης και τόνισε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψήφος ελπίδας και θα είναι μεγάλη αποτυχία να οδηγήσουμε το λαό στην περιθωριοποίηση.

«Ένα πολιτικό κόμμα συνθέτει εξισορροπεί, δεν είναι αντανάκλαση κινηματικών διεκδικήσεων. Αυτό είναι η Αριστερά, έτσι την ξέραμε και έτσι θα προχωρήσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Υποστηρίζω για πρώτη φορά με τόσο απόλυτο τρόπο όσα είπε Αλέξης Τσίπρας. Δείχνουν δημοκρατική αποφασιστικότητα».

Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να μιλήσει ο λαός του κόμματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Νίκος Φίλης προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα με αναφορές του στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Είπε πως με όσα λέει, το χρεοκοπημένο σύστημα πάει να ταυτίσει ένα πρόβατο επί σφαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βαρουφάκης λέει αυτά που λέει. Τώρα τον διαψεύδουν οι φίλοι του. Αν ίσχυαν αυτά που λέει θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο, είπε ο κ. Φίλης.