Ο Μοσκοβισί, ο ΣΥΡΙΖΑ... και ο Τρότσκι!

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας λαμβάνουν χώρα «σε καλές συνθήκες» και πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη «έχει φύγει». «Το Grexit βρίσκεται πίσω μας», πρόσθεσε.

Ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται να έχει και μια συνέντευξη του επιτρόπου στην γαλλική εφημερίδα Liberation. Σύμφωνα με αποσπάσματα που προδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ζαν Κατρεμέρ, ο Πιερ Μοσκοβισί μιλάει για τις πεντάμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσμών, ενώ καταφέρεται και εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία δεν ήθελε να διαπραγματευτεί.

Ο Κατρεμέρ έγραψε στο Twitter: «Ο Πιερ Μοσκοβισί μου εξηγεί ότι ως τροτσκιστής στα νιάτα του κατάλαβε γρήγορα τη λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

O επίτροπος Οικονομίας δηλώνει επίσης ότι ο Γ. Βαρουφάκης στην πραγματικότητα δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. «Για τον Πιερ Μοσκοβισί, “ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν εκεί για να μην διαπραγματευθεί. Κάτι που έκανε πολύ καλά”», αναφέρει ο δημοσιογράφος της Liberation.

Συνέντευξη στον ίδιο δημοσιογράφο δίνει όμως και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρο οποίος λέει ότι πίεσε τον Τσίπρα να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες και να φορολογήσει τους εφοπλιστές. «Θα χρειαζόταν ένας πραγματικός σοσιαλιστής για να πάρει κάτι από τους εφοπλιστές και τον στρατό», λέει αστειευόμενος στον Κατρεμέρ.

Πηγή: Εθνος