Αλλεπάλληλες συσκέψεις Τσίπρα στο Μαξίμου - Τρίτη πρωί η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ

Αλλεπάληλλες επαφές και συσκέψεις με Υπουργούς και στενούς συνεργάτες του έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα μετά από την μαραθώνια και θυελλώδη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρίσκονται οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, και συγκεκριμένα η ψήφιση των προαπαιτούμενων, δεδομένων των διαφοροποιήσεων υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της στάσης της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο ΓΓ της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης. Σύντομη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό είχε και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Στο Μαξίμου βρίσκονται από νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης,ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης και ο Βουλευτής Δημήτρης Βίτσας.

Την Τρίτη νωρίς το πρωί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Είναι προφανές ότι εξαιρετικά σημαντική είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στις 8. Η συνεδρίαση θα είναι κλειστή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η διαδικασία αναμένεται θυελλώδης μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών,  δεδομένου ότι τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος. Επιπλέον, ήδη έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πριν την επίτευξη της συμφωνίας όταν μέλη της ψήφισαν «παρών» και όχι στην κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής.

Στη στάση αυτή των συναδέλφων τους έχουν αναφερθεί με δηλώσεις τους στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης και ο  Πάνος Σκουρλέτης οι οποίοι ζητούν από τους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Πληροφορίες δεν απέκλειαν να πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την Δευτέρα το βράδυ, αλλά τίποτε δεν ήταν βέβαιο.