ΥΠΕΞ Ιταλίας: Στην Ελλάδα πρέπει να υπερισχύσει η πολιτική

Στο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι με δηλώσεις του προς την δημόσια τηλεόραση RAI 3. «Ο ρόλος της Ιταλίας; Είναι απλό, να διευκολύνουμε τις διαπραγματεύσεις. Πρέπει να υπερισχύσει η πολιτική και να βρούμε ένα κοινό σημείο αναφοράς με έναν μακρόπνοο συμβιβασμό», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο Βαρουφάκης, δεν ξέρω αν έκανε ή δεν έκανε την σωστή επιλογή. Το θέμα είναι ότι η λύση δεν βρίσκεται μόνο σε τεχνικές συνταγές, δεν μπορεί να βαρύνει μόνο τους ώμους του Μάριο Ντράγκι, αλλά πρέπει να δούμε αν θα βρεθεί μια πολιτική λύση ή αν θέλουμε να περιοριστούμε μόνον στον σεβασμό των κανονισμών».

Ο κ. Τζεντιλόνι παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με έντονο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά σημείωσε ότι για την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να καταβάλει και εκείνη ουσιαστική προσπάθεια. Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τέλος ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να διαδραματίσει εποικοδομητικά τον ρόλο που της αναλογεί.