Πρώτη επίσημη εκτίμηση «Singular Logic»: Πάνω από 61% θα κινηθεί το «Οχι»

Πάνω από 60% θα κινηθεί η υπερίσχυση του «Οχι» στο δημοψήφισμα σύμφωνα με ανακοίνωση της «Singular Logic» λίγο πριν. Αυτή τη στιγμή και με ενσωματωμένο το 21,52%, το «Οχι» λαμβάνει 60,39% και το «Ναι» 39,61%.

Προηγουμένως, οι πρώτες δημοσκοπήσεις των τηλεοπτικών σταθμών έδειχναν το «Οχι» να προηγείται του «Ναι», με μικρή, αλλά σαφή διαφορά.

Τηλεφωνικό γκάλοπ της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1 σήμερα και παρουσιάστηκε πριν λίγο, δείχνει ότι το «Όχι» προηγείται με 49%, έναντι 46% του «Ναι».

δημο

 

Στην ερώτηση τι νομίζετε ότι θα επικρατήσει το ναι ή το όχι, το 51% των ερωτηθέντων απαντά πως θα επικρατήσει το «όχι» και το 37% ότι θα επικρατήσει το «ναι», ενώ το 12% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

δημο2

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ωστόσο, στην ερώτηση αν είναι υπέρ του ευρώ ή κατά απαντά θετικά, δηλαδή τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ με ποσοστό 87%, να φύγουμε από το ευρώ θέλει, σύμφωνα με το γκάλοπ, το 9%, ενώ το 4% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Το «όχι» προηγείται με 51,5% έναντι 48,5% για το «ναι» στην προβολή εκλογικού αποτελέσματος (σύνολο απαντήσεων μείον λευκά και άκυρα) που δίνει η δημοσκόπηση της GPO για το Mega.

Το «όχι» προηγείται με 49% έως 54%, έναντι 46% έως 51% για το «ναι» σε δημοσκόπηση της MRB για το Star.

Ποσοστό 49,5% έως 54,5% δίνει στο «όχι» δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, ενώ το «ναι» κυμαίνεται από 45,5% έως 50,5%.

Όλες οι δημοσκοπήσεις έγιναν με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και όχι έξω από τα εκλογικά τμήματα.