Θέμα διακυβέρνησης της Ελλάδας θέτει ο Νταλάρα

Θέμα διακυβέρνησης της χώρας θέτει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNBC επισημαίνει ότι «το βασικό ζητούμενο στο δημοψήφισμα της Ελλάδας είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην περίπτωση που η απάντηση προκρίνει την μεγαλύτερη λιτότητα» και πρόσθεσε ότι «ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας είπε ότι θα παραιτηθεί, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στο τιμόνι της κυβέρνησης, τουλάχιστον με την παρούσα μορφή της. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα».

O κ. Νταλάρα χαρακτήρισε ως βραχυπρόθεσμη κίνηση τακτικής την διακοπή των διαπραγματεύσεων εκ μέρους των πιστωτών, λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θεωρούν ιδιαίτερα ευχάριστη ή ικανοποιητική την εμπειρία της συνεργασίας με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση. «Το βασικό ζήτημα αναφορικά με το ελληνικό δημοψήφισμα της Κυριακής είναι το ποιος θα ηγηθεί της ελληνικής κυβέρνησης στην περίπτωση που η ψήφος είναι υπέρ της περισσότερης λιτότητας. Επικρατεί πολλή αβεβαιότητα», δήλωσε ο κ. Νταλάρα.

Παράλληλα υποστήριξε πως είναι αυξημένες οι πιθανότητες μετά το δημοψήφισμα και ασχέτως του αποτελέσματος, να υπάρξει επανάληψη των διαπραγματεύσεων και εκτίμησε ότι «οι πιθανότητες για συμφωνία κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων του Ιουλίου δεν είναι τόσο χαμηλές».