Σχοινάς: "Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια"

“Το θέμα δεν είναι μόνο τα λεφτά ή οι δημοσιονομικοί στόχοι. Το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις, η βούληση αυτές να προωθηθούν και η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με τους εταίρους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τη θέση της Κομισιόν αναφορικά με μία συμφωνία με την Αθήνα.

Ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε τη δήλωση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι “η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πάρα πολύ κοντά, μέχρι που η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από το τραπέζι των διαβουλεύσεων” και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες συζητήσεις πριν το δημοψήφισμα καθώς “θα περιμένουμε το δημοψήφισμα και θα αναλογιστούμε το αποτέλεσμα”.

Παράλληλα, υπενθύμισε τα λόγια του Προέδρου της Κομισιόν ότι “τώρα είναι η ώρα οι Έλληνες πολίτες να επιλέξουν το μέλλον τους” και υπογράμμισε ότι όπως είπε ο κ. Γιούνκερ “έχει στο μυαλό του διαρκώς τους Έλληνες. Θέλει να παραμείνουν στην οικογένεια της Ευρώπης και στην Ευρωζώνη. Όχι συζητήσεις πριν δημοψήφισμα”.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γ.Γ του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι το δημοψήφισμα δεν πληροί τα διεθνή standards, ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στις ελληνικές Αρχές “να αναλογιστούν τις δηλώσεις, καθώς αυτές είναι που διοργανώνουν το δημοψήφισμα”.