Γεννηματά: Το δημοψήφισμα οδηγεί στο διχασμό και στη χρεοκοπία

Έκκληση στον Πρωθυπουργό να κρατήσει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση κάνει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα “να ανταποκριθεί στην μεγάλη ανάγκη να κρατήσει τη γέφυρα διαλόγου με τους Ευρωπαίους”. Η κ. Γεννηματά κατέκρινε την επιλογή για δημοψήφισμα και προτείνει έκτακτη σύνοδο κορυφής και παράταση μέχρι να φτάσουμε σε μία λύση μέχρι τη διαπραγμάτευση. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι το “όχι” την Κυριακή ενισχύει τη θέση του κ. Σόιμπλε.

Επίσης ζήτησε να αναλάβει η κυβέρνηση το κόστος των λαθών της και υπογράμμισε ότι το βάρος που έπρεπε να σηκώσει ο ίδιος το μεταθέτει στο λαό. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επέλεξε να ζητήσει χρόνο χωρίς χρήματα και αύξησε το δημοσιονομικό κενό ενώ πρόσθεσε ότι ήταν μία κακή συμφωνία, ωστόσο υπογράμμισε ότι η δική του πρόταση με εκείνη των Θεσμών απέχει λίγο στον αριθμό των μέτρων.

Το δημοψήφισμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οδηγεί στο διχασμό είτε στη χρεοκοπία αυτού του λαού την ώρα που ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να δώσει εναλλακτική λύση την οποία και δεν έδωσε. “Οι δηλώσεις του τώρα είναι στην άλλη όχθη σε σχέση με την άλλη βδομάδα” σημείωσε και συμπλήρωσε ότι πριν πάμε στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μέχρι την Κυριακή.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι το “ναι” κράτα την πόρτα της Ευρώπης ανοιχτή και πως η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί και εξήγησε ότι μπορεί να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία με άλλους όρους. “Η προσπάθεια που κάνω είναι να ξανά βρεθούν (σ.σ. κυβέρνηση και θεσμοί) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό που πρέπει να βρούμε τώρα είναι η ελπίδα, πρέπει να βρίσκουν λύσεις και όχι να κατασκευάσουν αδιέξοδα” κατέληξε η κ. Γεννηματά.