Φέρχοφσταντ: Μεταβατική τρίμηνη περίοδος για την Ελλάδα για «πλήρη αναμόρφωση προγράμματος»

Να αποφασιστεί η χορήγηση μιας μεταβατικής περιόδου τριών μηνών στην Ελλάδα ώστε να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα για την πλήρη αναμόρφωση του ελληνικού « πολιτικού και οικονομικού συστήματος» απευθύνει προς τις ηγεσίες της Ευρωζώνης ο επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ.

Ο Βέλγος κεντρώος πολιτικός καλεί σε δομική λύση του ζητήματος του χρέους μέσα σε αυτό το τρίμηνο, με τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).  Εκτιμά ότι ενδεχόμενο Grexit είναι ήττα και για τις δύο πλευρές, καθώς οι πιστωτές θα χάσουν χρήματα και η ελληνική οικονομία θα περιέλθει σε νέα, βαθύτερη κρίση.

«Τελικά, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να κατηγορείται για το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση, καθώς δεν φταίει αυτός, αλλά οι ηγέτες του», σημειώνει ο Βέλγος πολιτικός, ο οποίος ζητεί παράλληλα από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν αξίζει αυτή την τρίμηνη παράταση, ο ελληνικός λαός όμως την αξίζει», καταλήγει ο κ. Φέρχοφσταντ.