Handelsblatt: Παράταση έως το Νοέμβριο και τρίτο πρόγραμμα με 15,5 δισ. ευρώ

Την ώρα που το ελληνικό “δράμα” συνεχίζεται, οι πιστωτές έχουν ήδη έτοιμο ένα εσωτερικό έγγραφο, με θέμα την παράταση του ελληνικού προγράμματος βοήθειας μέχρι το Νοέμβριο, όπως γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Οι πιστωτές προσφέρουν στην Ελλάδα 15,5 δισεκατομμύρια ευρώ», οι δανειστές ζητούν την παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας έως το Νοέμβριο και προσφέρουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για περίοδο τριών ετών.

Αυτό προκύπτει από έγγραφα των θεσμών -της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)- που έχει στην κατοχή της η γερμανική οικονομική εφημερίδα. Μέχρι και το Νοέμβριο, οι θεσμοί θα προσφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση συνολική χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά, τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονται από την Ευρώπη και τα 3,5 δισεκατομμύρια από το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από στοιχεία των τριών θεσμικών οργάνων. Την ίδια ώρα, ανάλογες πληροφορίες δημοσιεύει και το Γαλλικό Πρακτορείο, κάνοντας ωστόσο λόγο για παράταση μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.