Έντονο επεισόδιο ανάμεσα στην Μ. Χρυσοβελώνη και τον Δ. Καμμένο στους διαδρόμους της Βουλής

Σοβαρό φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στη Βουλή ανάμεσα στην εκπρόσωπο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον Βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Καμμένο. Στο επίκεντρό της βρέθηκε μία ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου στο twitter η οποία πυροδότησε τις αντιδράσεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και για την οποία η κ. Χρυσοβελώνη εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους του κόμματος με την οποία παίρνει αποστάσεις από την ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος είχε δημοσιεύσει στο twitter μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία από το στρατόπεδο του Άουσβιτς, όπου το «Arbeit macht frei» της εισόδου είχε αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο αντέδρασε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού από την επαίσχυντη ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που ‘υποδέχθηκε’ 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων.

» Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας.

» Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι -εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.»

Ο ίδιος ο βουλευτής, απάντησε στο Facebook: «Σχετικά με παρεξήγηση του ΚΙΣ για ανάδημοσίευση μου: Ίσως ατυχής η σύγκριση, αλλά συμβαίνει οικονομικό ολοκαύτωμα στην πατριδα μου!»

Η κ. Χρυσοβελώνη, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση ως εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ στην οποία αναφέρει: «Η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης προκάλεσε τη δημόσια έκρηξη του Δημήτρη Καμμένου που, μπροστά σε δημοσιογράφους, επιτέθηκε λεκτικά στην κα Χρυσοβελώνη. «Ποια είσαι εσύ και τα γράφεις αυτά; Εκφράζεις το κόμμα; Είχες συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο πριν βγάλεις την ανακοίνωση; Τι έχεις κάνει εσύ για το κόμμα και για τα μνημόνια;», ήταν μερικά από όσα τις απηύθυνε ενώ την πλησίαζε επιθετικά. Στο σημείο έσπευσε η φρουρά της Βουλής, και ο Δημήτρης Καμμένος αποχώρησε.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι οι όποιες διαφορές «θα πρέπει να λύνονται στα γραφεία του κόμματος και όχι στους διαδρόμους της Βουλής».