Φλαμπουράρης: Παράλογες οι νέες απαιτήσεις των δανειστών

Η τελική πρόταση συμφωνίας θα πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά από τα όργανα του κόμματος και με γνώμονα τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς και τη βιωσιμότητά της, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους της ανάπτυξης και του χρέους, υποστήριξε στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματεάς του κόμματος Τάσος Κορωνάκης.

Ο κ. Κορωνάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς και πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας. Προσέθεσε, ότι η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης αποδεικνύει την θέλησή για λύση αν και περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας, όπως μέχρι σήμερα συλλογικά έχουμε περιγράψει.

Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων έγινε και από την πλευρά του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ο οποίος σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία. Μια συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά στρώματα και όχι τα φτωχά, ενώ χαρακτήρισε παράλογες τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.