«Μια νέα αρχή» για την Ευρώπη υποσχέθηκε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την προεδρία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέλαβε το Σάββατο, και επισήμως, τα καθήκοντά της, αν και θα «πιάσει δουλειά» από τη Δευτέρα, με πρωταρχικό στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Τώρα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε τη δουλειά», αναφέρει ο Γιούνκερ σε ανακοίνωσή του η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της πενταετούς θητείας του στην προεδρία της Κομισιόν.

«Οι προκλήσεις της Ευρώπης δεν μπορούν να περιμένουν», υπογράμμισε, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να προσφέρει «μια νέα αρχή».

Εξάλλου η νέα Επιτροπή θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της έναν πρώτο αντιπρόεδρο, τον Ολλανδό Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος θα είναι «το δεξί χέρι» του Γιούνκερ.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου διαδέχεται στην προεδρία τον Πορτογάλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η δεκαετής θητεία του οποίου σηματοδοτήθηκε από τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα 15 στα 28 μέλη και στη συνέχεια από την κρίση του ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5175520/ksekina-shmera-h-thhteia-toy-zan-klont-gioynker-sthn-proedria-ths-eyrwpaikhs-epitrophs/