Σκουρλέτης: Μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, όπου θα λύνει και το θέμα της μετενέργειας που λήγει στα τέλη Ιουνίου δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το υπάρχον καθεστώς με τις συμβάσεις αφήνει σε εκκρεμότητα ειδικά το επίδομα γάμου, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μην το καταβάλλουν.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι αν δεν ψηφιστεί ο νόμος «το θέμα μπορεί να ξεπεραστεί με παράταση της μετενέργειας» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το νέο καθεστώς στα εργασιακά, με το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα «προλάβει» το σχετικό χρονικό ορόσημο στις 30 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση ανέφερε πως είναι «ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί» και πρόσθεσε ότι «οτιδήποτε έχει κατατεθεί έως τώρα από την άλλη πλευρά, δεν διευκολύνει την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης». Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το κείμενο των 47 σελίδων της ελληνικής κυβέρνησης συνιστά προσπάθεια αποτύπωσης όσων έγιναν, φάνηκαν και προτάχθηκαν, από όλες τις πλευρές, κατά τους πέντε μήνες των διαπραγματεύσεων.