«Τα άκουσε» ο Ν. Μηταράκης στη Χίο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά (video)

«Επεισόδιο» σημειώθηκε, την Πέμπτη το μεσημέρι, ανάμεσα στον πρώην Υφυπουργό επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά, Νότη Μηταράκη, και πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην εκλογική του περιφέρεια στη Χίο. Ο κ. Μηταράκης ζήτησε το μικρόφωνο για να μιλήσει σε συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί ενάντια στην προοπτική αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Όπως μεταδίδει η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα politischios.gr, η οργανωτική επιτροπή της συγκέντρωσης αρνήθηκε να δώσει στον κ. Μηταράκη το μικρόφωνο υποστηρίζοντας ότι δεν προβλέπονται χαιρετισμοί ή παρεμβάσεις από βουλευτές κανενός κόμματος. Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση με ομάδα των συγκεντρωμένων, η οποία πήρε διαστάσεις λογομαχίας και σφοδρής αντιπαράθεσης που επεκτάθηκε στις συνθήκες υπό τις οποίες υπογράφτηκε το πρώτο αλλά και το δεύτερο μνημόνιο κ.ο.κ. Παράλληλα, ο πρώην Υφυπουργός δέχτηκε σφοδρή κριτική ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε.

Διαμαρτυρόμενη αποχώρησε από τη συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ και μέρος των διαδηλωτών, και ακολούθησε ο Ν. Μηταράκης δεσμευόμενος ότι δεν θα ψηφίσει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.