Σόιμπλε: Η απόσταση με την Ελλάδα παραμένει μεγάλη - Δεν παίζουμε blame game με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και στους δανειστές παραμένει μεγάλη όσον αφορά στην επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία, δήλωσε εκ νέου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Σόιμπλε επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, και τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη την Δευτέρα μετά την συνάντησή τους, ότι έγινε μια εποικοδομητική και καλή συζήτηση αλλά δεν βρέθηκε κοινός τόπος.

Έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ότι ο Έλληνας ομόλογός του «εργάζεται σκληρά». «Ήμασταν μαζί χθες … έχουμε διαφορετική οπτική» είπε ο Γερμανός Υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι «η μπάλα είναι το ελληνικό γήπεδο».

Για μια ακόμη φορά, ο Σόιμπλε αρνήθηκε ότι ισχύουν τα δημοσιεύματα που τον φέρουν σε διαφορετική γραμμή από την Καγκελάριο Μέρκελ σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα. «Δεν θα πρέπει να σπαταλάτε το χρόνο σας με τέτοιες φήμες» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον,ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «θα ήμασταν ανόητοι να εμπλακούμε στο blame game του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως επεσήμανε ο Γερμανός Υπουργός, ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε ήδη κατά την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα να παίξει παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) με την Γερμανία.  «Θα ήμασταν ανόητοι αν εμπλεκόμασταν σε αυτό» τόνισε.