Συνεχίζοται οι τριβές Μητσοτάκη - ΠΑΣΟΚ για τους δημόσιους υπαλλήλους

Διάλογο με το ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο και όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα» ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις κριτικές για την αξιολόγηση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε πως το 2014 θα είναι το τελευταίο έτος με «ποσοτικό στόχο απομακρύνσεων» από το Δημόσιο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, καθώς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στα πλαστά πιστοποιητικά.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση ενδεχομένως αυτούς που απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά σε σχέση με τους συναδέλφους τους, επειδή οι αποδοχές τους δεν προσαρμόστηκαν πλήρως όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο».

Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο – που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» – ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι συμπιεσμένο, γεγονός που όπως τόνισε αποθαρρύνει τους νεαρούς δημοσίους υπαλλήλους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5171357/synexizetai-h-kontra-mhtsotakh-pasok-gia-thn-aksiologhsh-sto-dhmosio/

Προτεινόμενα για εσάς