Κορωνάκης: Αν επιμείνουν θα δώσουμε το λόγο στο λαό

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στην «καταστροφική πολιτική» της λιτότητας, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” ο κ. Κορωνάκης τόνισε ότι «έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα παλέψουμε για να βρούμε μια λύση στο όρια της εντολής που έχουμε πάρει δηλαδή μια λύση εντός της Ευρωζώνης χωρίς λιτότητα. Αν οποιαδήποτε στιγμή, είχαμε πει από την αρχή, βρεθούμε εκτός αυτών των ορίων της εντολής, αν η άλλη πλευρά επιμένει σε μια καταστροφική πολιτική που δημιούργησε τα σημερινά αποτελέσματα  τότε εμείς το λόγο θα τον δώσουμε ξανά στον λαό. Δεν χρειάζεται να το δραματοποιούμε».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «σήμερα  βρισκόμαστε ακόμα μέσα στην διαπραγμάτευση και όσο είμαστε μέσα στην διαπραγμάτευση μέχρι τελευταία στιγμή θα παλεύουμε για να πάρουμε μια συμφωνία που δεν θα ρίχνει το βάρος πάλι στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα» ενώ αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Κορωνάκης τόνισε πως είναι κρίσιμο να τοποθετηθούν όλοι εναντίον των προτάσεων των δανειστών.

«Αν υπάρξει μια πλήρη απόρριψη από όλα τα πολιτικά κόμματα ότι αυτή η πρόταση των θεσμών δεν περνάει στην Ελλάδα τότε οι θεσμοί θα πρέπει να ξανά τοποθετηθούν για να βρεθεί λύση» σημείωσε ο κ. Κορωνάκης και χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη» τις αυξήσεις στο ΦΠΑ καθώς όπως εξήγησε «είναι ένας οριζόντιος φόρος και χτυπάει όλα τα στρώματα με τον ίδιο τρόπο».

«Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ είναι για εμάς αρνητική εξέλιξη μέσα στην διαπραγμάτευση αλλά ‘δίνουμε’ τον ΦΠΑ για να πάρουμε την βιώσιμη λύση για τα επόμενα χρόνια για τη χώρα δηλαδή την διευθέτηση του χρέους ή τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα», κατέληξε ο κ. Κορωνάκης.