“Ξηλώνει” ο εισαγγελέας από τα έδρανα της βουλής ολόκληρη τη Χρυσή Αυγή-Παραπέμπεται η ΚΟ

Εκτός και του “κοινοβουλευτικού τόξου” πλέον το κόμμα της Χρυσής Αυγής μετά την εισήγηση του κ. Ντογιάκου για παραπομπή και των υπολοίπων βουλευτών σε δίκη. Παρατείνεται και η κράτηση των προφυλακισμένων βουλευτών.

Με μια απόφαση μεγάλης πολιτικής αλλά και θεσμικής σημασίας η δικαιοσύνη εξοστρακίζει πλέον οριστικά από την δημόσια ζωή τη παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Μέσα από ένα πολυσέλιδο ο Ι. Νταγιάκος βάζει οριστικά τον επίλογο στη σύντομη κοινοβουλευτική ζωή του ακροδεξιού μορφώματος παραδίδοντας από εδώ και μπρος τη σκυτάλη στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες ο εισαγγελικός εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής με το σκεπτικό ότι όλα τα στελέχη τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου γνώριζαν τη δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης με αποτέλεσμα να συναινούν στις εγκληματικές ενέργειες με τη σιωπή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.7imeres.gr/%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81/