Ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση

Νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και την επιλογή των προϊσταμένων ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με το χρόνο δημοσιοποίησής του να προσδιορίζεται για τον Ιούνιο.

Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος έχει ανακοινώσει ότι υπέγραψε ήδη δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Γαλλία και τη Σουηδία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της αξιολόγησης. Διευκρίνισε ότι με τη νέα μορφή της αξιολόγησης στο δημόσιο, οι καλύτεροι υπάλληλοι θα μπορούν να έχουν ταχύτερη και καλύτερη βαθμολογική εξέλιξη, συμπληρώνοντας ότι όλοι θα έχουν βαθμολογική εξέλιξη, αλλά οι καλύτεροι θα έχουν ταχύτερη εξέλιξη.

Επίσης, ο ίδιος έχει επισημάνει ότι κανένας υπάλληλος δεν θα αισθάνεται ότι γίνεται αντικείμενο διωγμού και πως στους υπαλλήλους, με χαμηλή απόδοση, θα παρέχεται η δυνατότητα βοήθειας προκειμένου να βελτιωθούν.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προγραμματίζει, για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως για τους τομείς υγείας, παιδείας και πρόνοιας, καθώς έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αδυναμίες και ελλείψεις προσωπικού.