Φοιτητές μετέβησαν με ταξί στην οικία του Πρωθυπουργού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν

Έναν έξυπνο και ιδιαίτερο τρόπο σκέφτηκαν φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, επισκεπτόμενοι το σπίτι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αποφάσισαν να προσεγγίσουν το σπίτι του Πρωθυπουργού στην Κυψέλη με ταξί ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Για κακή τους τύχη, άνδρες της μονάδας των ΥΜΕΤ που σταθμεύει μόνιμα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα εντόπισαν τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές πριν φτάσουν στο σημείο και τους απώθησαν διακριτικά, χωρίς να σημειωθούν έκτροπα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Νωρίτερα την Τρίτη, οι φοιτητές και οι γονείς τους είχαν αποπειραθεί να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν με αξιωματούχο της κυβέρνησης. Οι πρωτοετείς φοιτητές και οι γονείς τους διαμαρτύρονται γιατί ακόμα δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα των υπό μετεγγραφή φοιτητών στις Αρχιτεκτονικές ΕΜΠ και ΑΠΘ, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις μετεγγραφές.