Γκι Φερχόφσταντ: Υπάρχει έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς

Την κλήση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλων των βασικών πρωταγωνιστών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ζήτησε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φερχόφσταντ, καυτηριάζοντας παράλληλα την έλλειψη διαφάνειας στις συζητήσεις.

«Ήλθε η στιγμή να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα» τόνισε ο Γκι Φερχόφσταντ με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Έχουμε έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ζητά από τους βασικούς πρωταγωνιστές να έλθουν στο Κοινοβούλιο για ενημέρωση. Εννοώ τους κ.κ. Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ και Ντράγκι» σημείωσε και εξέφρασε την άποψη ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ελπίζουμε ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να υλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε όλοι οι πρωταγωνιστές να έχουν τη δυνατότητα να δικαιολογήσουν τα τεκταινόμενα», κατέληξε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.