Σαμαράς: "Η Κυβέρνηση λέει κατά ριπάς ψέματα στον ελληνικό λαό"

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τη ότι εξακολουθεί να λέει στον λαό «κατά ριπάς ψέματα». Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής, σήμερα το μεσημέρι ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι με την επιστολή που, όπως αποκαλύφτηκε, έστειλε στους Θεσμούς η κυβέρνηση δεν έδειξε κυβερνητική υπευθυνότητα και έκανε λόγο για μια κίνηση πλήρους αδυναμίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προανήγγειλε ένα πιστωτικό γεγονός, ενώ παράλληλα την κατηγόρησε ότι λέει ψέματα στον λαό. «Έχουν τάξει στους πάντες τα πάντα και τώρα λένε στους δανειστές ότι δεν μπορούν να πληρώσουν προαναγγέλλοντας πιστωτικό γεγονός, που αν συμβεί όχι μόνο αυξήσεις δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε,όχι μόνο αλλά ούτε πληρωμές δεν θα μπορέσουμε να καταβάλουμε», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε ότι  «μας λένε ότι τρεις μήνες διαπραγματεύονται. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, απόλυτη προτεραιότητα για την χώρα αυτή τη στιγμή είναι η ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι πέρυσι και έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη, έναν χρόνο νωρίτερα από ότι είχε προβλεφθεί. Ο Κ. Σαμαράς τόνισε πως στο τέλος της δικής του διακυβέρνησης βρισκόμασταν στο τέλος του μνημονίου και η χώρα δεν χρειαζόταν πια αναγκαστικό δανεισμό.

«Τότε ήταν η στιγμή που δεν παριστάνεις την κυρίαρχη χώρα, είσαι η κυρίαρχη χώρα», τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές. Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, η ζημιά για την αξιοπιστία της χώρας έχει ήδη γίνει καθώς «κανείς δεν εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση», ενώ υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός «είναι παγιδευμένος σε ιδεοληψίες και σε προεκλογικά ψέματα».

Σύμφωνα πάντως με τον Πρόεδρο της ΝΔ ακόμη μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα αλλά, όπως τόνισε, αυτό σημαίνει συμφωνία για μεταρρυθμίσεις, αποκατάσταση της ρευστότητας,τέλος στα πολιτικά παιχνίδια και ένα σύγχρονο όραμα για το πού θα πάει η χώρα. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του ότι η σημερινή κυβέρνηση ούτε θέλει, αλλά ούτε μπορεί να αλλάξει πολιτική.