Ρωμανιάς: Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται, αναστέλλεται

Για μη ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις έκανε λόγο σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς και υπογράμμισε ότι οι νόμοι για τις κύριες συντάξεις αφορούν σε αναστολή και όχι σε κατάργηση.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, τοποθετούμενος στο ίδιο θέμα στο πρωινό του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν».

Τη δήλωση Ρωμανιά σχολίασε μέσω Twitter ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιώργος Βρούτσης γράφοντας: «Η μάσκα του λαϊκισμού έπεσε! Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται!».

vroutsis-tweet

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου, με non paper το απόγευμα της Παρασκευής, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».