Die Welt: Η Ελλάδα θα χρειαστεί οπωσδήποτε τρίτο πακέτο μέσα στο καλοκαίρι, ασχέτως συμφωνίας

Η Ελλάδα θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και αν καταλήξει τελικά σε συμφωνία με τους δανειστές, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε εκτενές ρεπορτάζ της στο οποίο επικαλείται πληροφορίες από κύκλους των Θεσμών.

Όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος από το Βερολίνο, στο δημοσίευμα, κύκλοι των Θεσμών εμφανίζονται να υποστηρίζουν ότι έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις για αυτό το πακέτο. Αυτό όμως εκτιμούν δεν έχει γίνει επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με την υπόσχεση ότι δεν θα ζητήσει νέο πακέτο βοήθειας. Τονίζουν ότι παρακολουθούν με ανησυχία την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και σημειώνουν ότι είναι πολύ μακριά από μια συμφωνία οι δύο πλευρές.  Μάλιστα σε μια γλαφυρή παρομοίωση, άνθρωπος που φέρεται, κατά το δημοσίευμα, να είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις λέει ότι το κλίμα θυμίζει μάλλον Τιτανικό, και προφανώς όταν το πλοίο βυθίζεται δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία το ότι έχει βελτιωθεί η ατμόσφαιρα και έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος.

Για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα κάνει λόγο και ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας στην έταιρη γερμανική εφημερίδα Bild. Όπως δηλώνει στην Ελλάδα θα δοθεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας μόνο αν η χώρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και υπογραμμίζει ότι ένα Grexit δεν θα είναι οικονομικά αλλά πολιτικά επικίνδυνο.