Στρατούλης: Αν η επώδυνη συμφωνία είναι η Σκύλλα και η χρεοκοπία η Χάρυβδη, θα γίνουμε Οδυσσέας

«Εφικτή» χαρακτήρισε την επίτευξη συμφωνίας πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής (που είναι προγαμματισμένη για την 21η Μάη) ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να κάνουμε μία συμφωνία για την συμφωνία. Αν θέλαμε να κάνουμε συμφωνία υποταγής, θα μπορούσαμε να το κάνουμε από την πρώτη μας μέρα». Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα» του σταθμού skai, ο κ. Στρατούλης είπε ότι από όσα άκουσε από τον πρωθυπουργό στο συνέδριο του  Economist συμπεραίνει ότι ουσιαστικά οι «κόκκινες γραμμές παραμένουν κόκκινες».

«Αγωνιζόμαστε με πάθος να είναι επωφελής η συμφωνία για τον λαό. Αν συνεχίσουμε τις μνημονιακές πολιτικές που μας έφεραν ύφεση 20-25% τότε θα έχουμε τα ίδια» σημείωσε. «Μέτρα ή συμφωνία»; ρωτήθηκε και χρησιμοποιώντας τον μύθο του Οδυσσέα είπε: «Αν η επώδυνη συμφωνία είναι η Σκύλλα και η χρεοκοπία είναι η Χάρυβδη εμείς σαν τον Οδυσσέα θα περάσουμε ανάμεσα». «Θέλουμε να συμμετέχουμε ως ισότιμη χώρα στην Ευρώπη και όχι ως προτεκτοράτο», συνέχισε ο Δημήτρης Στρατούλης, και τόνισε για την επικείμενη συμφωνία πως θα προέλθει μέσα από πολιτική λύση: «Η λύση θα είναι πολιτική. Ούτε από τεχνικά κλιμάκια, ούτε από το Brussels Group ούτε από υπαλληλίσκους της τρόικας».

Ακόμη, ο Δημ. Στρατούλης εμφανίστηκε σίγουρος πως η συμφωνία θα είναι τέτοια που θα πάρει στην Βουλή τις ψήφους όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Ούτε στον αιώνα τον άπαντα» σχολίασε σχετικά με το ενδεχόμενο να ψηφιστεί από την ελληνική κυβέρνηση σειρά μέτρων που θα έβρισκαν σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρύξουμε 300 θέσεις μονίμων στα ασφαλιστικά ταμεία κι επίσης επιστρέφουν οι 170 που είχαν απολυθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία με το μέτρο της διαθεσιμότητας» συμπλήρωσε επίσης,