Ο Σόιμπλε επιθυμεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Θετικός στην διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους τάσσεται ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg «o Γερμανός Υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος των Ελλήνων, που καλούνται είτε να αποδεχτούν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συνεπάγονται οι υποχρεώσεις στους διεθνείς πιστωτές, είτε να επιλέξουν τελικά την έξοδο από την Ευρωζώνη».

«Αν η ελληνική κυβέρνηση κρίνει πως πρέπει να διενεργήσει δημοψήφισμα, τότε πρέπει να το κάνει», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι «ίσως θα ήταν το σωστότερο μέτρο ώστε να επιτρέψουμε στους Έλληνες να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν το τι πρέπει να γίνει».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τόμας Στέφεν, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Βερολίνο δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ» και υπογράμμισε ότι «το μόνο αποδεκτό θα ήταν αν η Ελλάδα δηλώσει πως θέλει εκούσια έξοδο από το ευρώ».