Υπερψηφίστηκε, πλην ΑΝΕΛ και Χ. Αυγής, η τροπολογία για το τέμενος στο Βοτανικό

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε η τροπολογία σχετικά με τις διαδικασίες ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, βάσει της οποίας ρυθμίζονται πολεοδομικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του. Παρά τις διαφωνίες των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω και έτσι το κόμμα του Π. Καμμένου καταψήφισε την ρύθμιση. «Κατά» ψήφισε και η Χρυσή Αυγή.

Η στάση των ΑΝΕΛ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Εμ. Συντυχάκη ο οποίος τους κατηγόρησε ότι «ταυτίζονται με τον σκοταδισμό», ενώ η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου απάντησε ότι «είναι ανήκουστο το ΚΚΕ να μας ταυτίζει με τη Χ.Α. επειδή συμφωνούμε σε αυτό το θέμα» και ζήτησε από τον βουλευτή του ΚΚΕ «να το πάρει πίσω».

Οι ΑΝΕΛ είχαν δηλώσει ότι η τροπολογία αυτή είναι τουλάχιστον άκαιρη συνδέοντας το όλο θέμα με την στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, δεδομένου ότι η γειτονική χώρα «δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου τόσο σε σχέση με τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, όσο και σε σχέση με τις υποχρεώσεις της από το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις για την επαναπροώθηση των προσφύγων – μεταναστών στις χώρες από τις οποίες εισήχθησαν στην Ε.Ε.», όπως είχε δηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.