Μ. Γλέζος: Να μην κάνουμε βήμα πίσω

Να μην κάνει βήμα πίσω προέτρεψε την κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1  ενώ, ερωτηθείς για το δημοψήφισμα, απάντησε ότι “δεν είναι κακό να προσφεύγουμε στην βούληση του λαού”, αλλά την δεδομένη στιγμή “δεν βρίσκω τον λόγο”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γλέζος δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε πιστοί στην βούληση του λαού και στις εξαγγελίες μας χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω. Πρέπει να εγκαλέσει ο λαός την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω».

«Όταν κάνεις βήματα πίσω δεν πρόκειται να βρεις ποτέ λύση», πρόσθεσε.

Σχετικά με το δημοψήφισμα δήλωσε ότι «κατά τη δική μου γνώμη, δεν είναι κακό να προσφεύγουμε στην βούληση του λαού, αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι εκπεφρασμένη η βούληση δεν βρίσκω λόγο να γίνει δημοψήφισμα».

Ο κύριος Γλέζος ανέφερε ακόμα ότι «το χρήμα δεν παράγει αξίες. Εκείνος που παράγει αξίες είναι ο εργαζόμενος. Σε αυτόν πρέπει να δώσουμε δουλειά».

Τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές είναι για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο ακόμη καλύτερα, σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Το επόμενο βήμα των εργαζόμενων είναι πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής. Ο εργαζόμενος να πάρει και την ιδιοκτησία του χρήματος που είναι αποταμιευμένη εξουσία του εργαζόμενου».