BILD: Ο Τσίπρας παραιτείται ακόμη και από κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις- Ποιες μεταρρυθμίσεις θα παρουσιάσει

«Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να υποχωρεί, σχεδόν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τη χρεοκοπία της χώρας του, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις» αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα BILD.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας από κυβερνητικούς κύκλους τους οποίους επικαλείται “προκειμένου να καταβληθεί η τελευταία δόση του δεύτερου πακέτου βοήθειας, ύψους 7,2 δισ. ευρώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός παραιτείται ακόμη και από κεντρικές του προεκλογικές υποσχέσεις”.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ο Πρωθυπουργός «υποχωρεί σε ό,τι αφορά τα σχέδιά του για αύξηση του κατώτατου μισθού και ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συντάξεις». Επίσης σύμφωνα πάντα με την BILD αναμένεται να ακολουθήσουν επιπλέον μειώσεις σε συντάξεις ακόμη και στις επικουρικές.

Επιπλέον το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει ότι “ο Τσίπρας πρόκειται επίσης να επιβάλει φόρο πολυτελείας σε κάποια νησιά, ενώ δεν αποκλείει πλέον τις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων την Τετάρτη» σημειώνει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας.