Από τη Ρίγα στο Μαξίμου μετέβη ο Γ. Βαρουφάκης

Αφού επέστρεψε από τη Ρίγα της Λετονίας, όπου συμμετείχε στις εργασίες του EuroGroup, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις,.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν σχετικές δηλώσεις.

Ωστόσο, παρά τις διαρροές γα το δυσμενές κλίμα και τα επιβαρυντικά σχόλια σε βάρος του κατά τη συνεδρίαση του EyroGropoup, εξαιτίας των οποίων απείχε από το καθιερωμένο δείπνο, ο Γιάνης Βαρουφάκης νωρίτερα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει σχετικά: «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι, ερωτηθείς ακόμη για την πιθανότητα αποτυχίας των διαπραγματεύσεων και συγκεκριμένα για τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία υπάρχει σχέδιο Β για την περίπτωση αποτυχίας, στο οποίο υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά στο EuroGroup από συνάδελφό του απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από το συγκεκριμένο συνάδελφο».