Ας δώσουμε χρόνο στη γη

Η γη στέλνει σήματα SOS, οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου (διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο, όζον, κλπ) αυξάνονται, η υπερθέρμανση του πλανήτη επιταχύνεται και οι κλιματολογικές ισορροπίες διαταράσσονται. Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τον πλανήτη ορίστηκε η Ώρα της Γης. Σήμερα Σάββατο, 28 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο, πλέον, ραντεβού, στο οποίο οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην εκστρατεία ενάντια στην κλιματολογική αλλαγή για έβδομη συνεχή χρονιά. Η Ώρα της Γης ξεκίνησε με πρωτοβουλία του WWF με σκοπό οι άνθρωποι να αποκτήσουν συνήθειες φιλικές προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, “Η Ώρα της Γης φέτος δίνει την αφορμή στους πολίτες να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής μέσα από τη συμμετοχή τους στη WWF – Καλύτερη Ζωή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φέρνει κοντά και προτρέπει τους ανθρώπους σε μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές τόσο για τους ίδιους όσο και για τον πλανήτη”.

Στο πλευρό της εκστρατείας στέκονται και οι Συγκοινωνίες Αθηνών, καθώς μέσω ενός ηχητικού μηνύματος στις αποβάθρες του μετρό και του τραμ θα ενημερώνεται ο κόσμος για την Ώρα της Γης. Τέλος, να σημειωθεί πως στην εν λόγω πρωτοβουλία θα λάβει μέρος και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών