Συσκέψεις στο ΥΠΕΝ για το φαινόμενο της βλέννας στα παράλια της Λήμνου

Από την θάλασσα του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη η βλέννα στην Λήμνο.

Συνεχείς συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς πραγματοποιούν από τις 7:30 το πρωί σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, προκειμένου να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης βλέννας που παρατηρήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΝ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της ημέρας πρόκειται να ακολουθήσει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Συσκέψεις στο ΥΠΕΝ για το φαινόμενο της βλέννας στα παράλια της Λήμνου

Από την θάλασσα του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη η βλέννα στην Λήμνο

Η «βλέννα» από τη θάλασσα του Μαρμαρά φαίνεται να έχει φτάσει ακόμα και στο νησί της Λήμνου, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται μέχρι στιγμής στα παράλια της Ίμβρου.

Η γλίτσα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, όπως θα δείτε, έκανε την εμφάνιση της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα.

Λουόμενοι της παραλίας στο Ρωμέικο Γιαλό ανέφεραν στον limnos fm, πως παρατήρησαν βλέννα και στην συγκεκριμένη παραλία, με πολλούς να ρωτούν εάν η η ουσία αυτή είναι βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πάντως μέχρι στιγμής το φαινόμενο στο νησί δεν είναι ιδιαίτερα έντονο.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-06/limnos-paralia.jpg.webp?itok=oj9_TZcP

Εικόνα από την παραλία του Αγίου Σώζοντα στο νησί του Αιγαίου:

Την ίδια ώρα, ο δήμος προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/limnos-paralia.jpg.webp?itok=6NpWnY9J

 

Πληροφορίες: limnosfm100.gr