Διεθνές τριήμερο συνέδριο για τη διαχείριση των απορριμάτων στην Αττική

Από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 14, η Περιφέρεια Αττικής και ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), διοργανώνουν από κοινού συνέδριο για “Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική”.

Το συνέδριο, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και όλων των εμπλεκομένων ενόψει της αναγκαίας και επείγουσας αλλαγής της φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από την Ευρώπη, προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους Έλληνες φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρευρεθούν: Ο Εκπρόσωπος της Δημόσιας Υπηρεσίας Διαχείρισης Απορριμμάτων της Φλάνδρας του Βελγίου, ο Εκπρόσωπος του Τμήματος πολιτικής για τα απορρίμματα και την αποτελεσματικότητα των πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιρλανδίας, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Καταλονίας της Ισπανίας, ενώ εκπρόσωπος του Ισραήλ θα παρουσιάσει στους παρευρισκομένους την λειτουργία του Πάρκου Ανακύκλωσης Χιρίας.