ΕΛΠΕ: Δωρεά Σταθμού Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

 

Πρωτοβουλία για την αγορά και δωρεά ενός υπερσύγχρονου Σταθμού Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αναλαμβάνει ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δήμου. Στόχος η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.

Με τον Σταθμό αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει στη διάθεση της ένα επιπλέον εργαλείο με το οποίο θα μπορεί να προσδιορίσει την πηγή των αερίων ρύπων ακόμη και από πηγές, ή μικρές δραστηριότητες, στις οποίες δεν υπάρχει συστηματική παρακολούθηση.

Ο Σταθμός Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας θα είναι πλήρως εξοπλισμένος, ώστε άμεσα να λειτουργήσει υπό την εποπτεία του Δήμου και σε χώρο που η Δημοτική Αρχή θα επιλέξει.

_photo_2Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε σήμερα από τον Διευθυντή των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ κ. Νίκο Ζαχαριάδη σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία επισκέφθηκε τα ΕΛΠΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού κ. Πέτρος Σούλας και ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μεριμνούν για τον άνθρωπο και τα σύγχρονα ζητήματα που τον απασχολούν, ενώ καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, σε συνεργασία με τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις όμορες κοινωνίες.